Un copil de 13 ani a fost diagnosticat cu meningită. Adolescentul a fost dus la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, în stare gravă, acum trei zile, informează Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). 

Acum, starea lui de sănătate este medie, dar băiatul se află în secția de reanimare.

„Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de un virus. Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sânge, adică septicemia, și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor. Simptomele meningitei sunt: febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă etc.”, spun specialiștii de la minister.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se adreseze imediat la medic la primele simptome de boală, pentru a se putea interveni la timp cu tratamentul corespunzător.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!