/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Gunoi după picnicuri. Ce riscă oamenii care aruncă gunoi în locurile interzise

30 aprilie 2019, ora 17:15

Picnicurile s-au cam trecut, însa ecoul lor a fost viu și astăzi. Într-un parc din sectorul Râșcani, unii petrecăreți au uitat să strângă după ei, așa că spațiile verzi s-au umplut din nou de murdărie, spre supărarea celor care astăzi au ieșit la aer curat.

Și dacă ieri au sfârâit grătarele, astăzi tabloul în parcul din sectorul Râșcani nu mai era atât de vesel. S-a convins și acest bărbat care în fiecare dimineață aleargă pe aici și care astăzi a trebuit să sară peste mizeria lăsată de grupurile de petrecăreți.

– Eu cred că să lași gunoiul nu este bine, trebuie strâns, imposibil de privit. Probabil, cultura noastră încă nu este atât de bine dezvoltată. -Persoanei care mănâncă îi este greu să strângă și să ducă la coșul de gunoi? Eu cred că nu este greu.

Oamenii sunt de părere că chiar și în lipsa unor coșuri de gunoi resturile nu trebuie aruncate pe spațiile verzi.

-Eu am venit aici să primesc plăcere de la natură, de aceea mă concentrez la soare, la păsări care cântă, la copaci, iar când cobor ochii văd o mulțime de gunoi de după frigărui. Desigur, trebuie ridicat nivelul de cultură.

-Oamenii singuri trebuie să strângă, trebuie să fie cultură. Oamenii trebuie să se odihnească și deja să strângă din urma lor tot gunoiul, există aici coșuri de gunoi, în pungi îl poate scoate.

Astăzi, muncitorii de la Spații Verzi au ieșit să facă ordine în parc, iar pentru a reuși aceștia s-au împărțit în mai multe echipe. Bărbatul din imagini spune că astfel de gunoaie este nevoit să strângă practic în fiecare zi.

– Ei trebuie să aibă măcar un pic de atenție, noi strângem gunoi zi de zi de aici. -Cât timp faceți curat aici?  -Până amiază, astăzi toată ziua până finalizăm. – De acolo am grămădit o mulțime de gunoi și acum merg mai departe.

Pentru aruncarea gunoiului în zonele interzise, inclusiv pe spațiile verzi, oamenii riscă amenzi de până la 1500 de lei. Anterior, primăria Chișinău a precizat că acțiunea de salubrizare a parcurilor și a scuarurilor, care urma să aibă loc pe 13 aprilie, a fost transferată pentru o altă dată.

 

Reporter: Gabriela Cebotar

Imagine: Mark Diaconu

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram