/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Zi istorică în Japonia! Împăratul Akihito va renunţa astăzi la tron, după o domnie de 30 de ani

missing
30 aprilie 2019, ora 08:43

Astăzi va fi o zi istorică pentru japonezi. Împăratul Akihito renunţă la Tronul Crizantemei, aceasta fiind prima abdicare în Japonia, în ultimele două secole. 

Cu această ocazie la Palatul Imperial din Tokyo va fi organizată o ceremonie specială, în cadrul căreia împăratul va abdica

Împăratul Akihito, în vârstă de 85 de ani, va purta la ceremonie o ţinută tradiţională şi va semnala strămoşilor decizia lui de abdicare, scrie Stirileprotv.ro.

Akihito a preluat tronul pe 8 ianuarie 1989 la vârsta de 55 de ani, după moartea tatălui său, împăratul Hirohito, în numele căruia Japonia a luptat şi a pierdut Al Doilea Război Mondial, notează sursa citată.

Aceasta va fi prima abdicare înregistrată în Japonia după ce împăratul Kokaku a renunţat la tron în 1817.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram