Institutul Naţional de Hidrologie a emis cod roşu de inundaţii, valabil până la ora 18.00 și vine ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, ceea ce poate duce la scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale, scrie Mediafax.

Inundațiile s-au înregistrat pe râurile din bazinele hidrografice Bega – bazin superior aferent amonte S.H. Făget, Nădrag (afluent al râului Timiş), Bistra – curs inferior, judeţele: Caraş-Severin şi Timiş.

Mai multe curţi şi anexe gospodăreşti au fost inundate, în ultimele ore, în judeţul Caraş Severin, reprentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă anunţând că se intervine în mai multe localităţi pentru reducerea efectelor.

De asemenea, pompierii au intervenit în localităţile Prisaca, Oţelu Roşu, Caransebeş, Obreja, Moldova Nouă, Glimboca şi Moceriş.

În localităţile Moldova Nouă, Glimboca şi Moceriş s-a intervenit pentru evacuarea apei din pivniţe, iar în Oţelu Roşu a fost inundată o casă, fiind afectate mai multe camere. În localitatea Prisaca, a fost inundată o curte şi grădina unei gospodării, apa pătrunzând inclusiv în casă. În urma inundațiilor, proprietarii au pierit aproximativ 140 pui de găină şi le-au fost afectate peste 2000 mp de culturi şi răsaduri.

La această oră, sunt înregistrate atingeri şi depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile şi pârâurile: Goleţ, Bistra, Rusca, Pogăniş, Valea Mare, Bîrzava, Caraş, Gîrlişte, Miniş, iar pe raza localităţii Turnu Ruieni, s-a înregistrat depăşirea cotei de inundaţie a râului Sebeş”, transmite ISU Caraş-Severin.

Foto: redesteptarea.ro

Foto: redesteptarea.ro

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!