/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Preotul Maxim Melinti, îndemn de Paștele Blajinilor: „Nu mâncați pe la morminte și nu faceți schimb de pomeni”

01 mai 2019, ora 11:32

Preotul Maxim Melinti îi îndeamnă pe enoriași să nu întindă „masa mare” pe morminte, de Paștele Blajinilor. Acesta îi îndeamnă pe crești să facă milostenii, decât schimb de pomeni unii cu alții. 

„Nu mâncați pe la morminte! Nu faceți schimb de pomeni unii cu alții, dar faceți milostenie cu cei care într-adevăr au nevoie. Aprindeți o lumânare și rugați-vă pentru cei adormiți. Amintiți-vă despre faptele demne ale înaintașilor voștri, îndemnând și copiii să le urmeze pilda cea bună”, este îndemnul preotului Maxim Melinti.

Acesta îi îndeamnă pe enoriași să nu lase gunoi și mâncare pe morminte după ce pleacă de la cimitire: „Cei adormiți nu au nevoie de mâncare și băutură, ci de rugăciunile noastre”.

„Nu consumați alcool și nu mâncați pe la morminte, faceți masa de pomenire acasă sau amenajați o masă pentru cei din familii defavorizate; nu fumați, nu vă îmbătați și nu înjurați; dați dovadă de oameni civilizați, onești, modești și credincioși; îmbrăcați-vă decent din respect pentru cei răposați”, a mai spus preotul.

Paștele Blajinilor se sărbătorește în diverse localități din Republica Moldova, fie duminică, fie luni, la o săptămână după Paști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram