/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Dodon zice că cei din dreapta „încă nu s-au copt”: „Poate se vor coace când vor apărea cireșele sau căpșunele”

missing
01 mai 2019, ora 12:26

Șeful statului Igor Dodon spune că cei din dreapta „încă nu s-au copt pentru” și că nu sunt capabili deocamdată să creeze o coaliție cu cei din stânga, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, în Germania.

„Din păcate, cei din dreapta încă nu s-au copt și nu au ajuns la nivelul maturității politice pe care o au partenerii lor europeni, cum sunt nemții din Germanii, unde cei din dreapta și din stânga s-au unit și au creat o coaliție puternică, ai noștri încă nu s-au copt”, a spus Dodon azi, de pe scena mitingului organizat de socialiști cu ocazia zilei de 1 Mai.

„Mai au o lună, poate se vor coace când vor apărea cireșele sau căpșunele, îi voi invita la Sadova, festivalul verde și în acest an va fi, deși eu am dubii că ei vor ajunge până la nivelul responsabilității politice și să lase deoparte ambițiile lor. Nu avem ce împărți, poporul este unul și cei care au votat pentru noi, pentru cea mai mare fracțiune, și cei care au votat pentru alții, noi toți vrem pace și stabilitate”, a mai spus președintele țării numit și liderul informal al PSRM.

După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 niciunul dintre partidele care au acces în parlament nu au acumulat un număr suficient de voturi pentru a crea o majoritate parlamentară. Constituția prevede că, în cazul în care timp de trei luni Parlamentul nou-ales nu adoptă legi și nu investește un nou Guvern, șeful statului îl poate dizolva și se anunță alegeri parlamentare anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram