/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Adriana Bețișor ar fi fost numită șefă interimară la Procuratura Anticorupție, în locul lui Viorel Morari

02 mai 2019, ora 19:41

Adriana Bețișor ar fi fost numită șefă interimară a Procuraturii Anticorupție, în locul lui Viorel Morari, despre care s-a anunțat azi că a demisionat. Bețișor, care era până acum adjunctă a procurorului-șef de la Anticorupție, va asigura interimatul funcției până va fi organizat un nou concurs. 

Informația a fost confirmată de reprezentanții Procuraturii Generale (PG) pentru Protv.md.

La apelurile telefonice ale reporterilor de la TV8, reprezentanții serviciului de presă al Procuraturii Generale și al Procuraturii Anticorupție nu au răspuns, precum nu a răspuns nici Eduard Harunjen, procurorul general, și Adriana Bețișor, procuroră șefă-adjunctă a Procuraturii Anticorupție.

Adriana Bețișor a fost numită în funcția de adjunctă a șefului Procuraturii Anticorupție la finele anului 2017.

Viorel Morari a demisionat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, acesta a depus cererea încă săptămâna trecută. Reprezentanți Procuraturii Anticorupție afirmă că în prezent Morari se află în concediu.

Recent, în presă au apărut informații precum că Viorel Morari ar fi fost implicat într-un atac raider asupra companiei „Molinart Grup”. Atunci, PA a emis un comunicat în care afirma că scopul acestor materiale este de a denigra imaginea instituției.

La mijlocul lunii aprilie, după ce informațiile date deja apăruseră în presă, Viorel Morari i-a expediat și procurorului general Eduard Harunjen o scrisoare, prin care a solicitat inițierea unei verificări la acest subiect, de către Inspecția procurorilor.

Viorel Morari a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție pe 26 aprilie 2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram