Adriana Bețișor ar fi fost numită șefă interimară a Procuraturii Anticorupție, în locul lui Viorel Morari, despre care s-a anunțat azi că a demisionat. Bețișor, care era până acum adjunctă a procurorului-șef de la Anticorupție, va asigura interimatul funcției până va fi organizat un nou concurs. 

Informația a fost confirmată de reprezentanții Procuraturii Generale (PG) pentru Protv.md.

La apelurile telefonice ale reporterilor de la TV8, reprezentanții serviciului de presă al Procuraturii Generale și al Procuraturii Anticorupție nu au răspuns, precum nu a răspuns nici Eduard Harunjen, procurorul general, și Adriana Bețișor, procuroră șefă-adjunctă a Procuraturii Anticorupție.

Adriana Bețișor a fost numită în funcția de adjunctă a șefului Procuraturii Anticorupție la finele anului 2017.

Viorel Morari a demisionat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, acesta a depus cererea încă săptămâna trecută. Reprezentanți Procuraturii Anticorupție afirmă că în prezent Morari se află în concediu.

Recent, în presă au apărut informații precum că Viorel Morari ar fi fost implicat într-un atac raider asupra companiei „Molinart Grup”. Atunci, PA a emis un comunicat în care afirma că scopul acestor materiale este de a denigra imaginea instituției.

La mijlocul lunii aprilie, după ce informațiile date deja apăruseră în presă, Viorel Morari i-a expediat și procurorului general Eduard Harunjen o scrisoare, prin care a solicitat inițierea unei verificări la acest subiect, de către Inspecția procurorilor.

Viorel Morari a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție pe 26 aprilie 2016.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!