Șeful Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, și-a dat demisia. Informația a fost confirmată pentru TV8.md de reprezentanții Procuraturii Generale (PG).

„Cererea de demisie a fost recepționată săptămâna trecută”, ne-au comunicat reprezentanții PG. Aceștia nu s-au expus cu privire la motivul demisiei.

Am încercat să aflăm cauza plecării din funcție de la Viorel Morari, dar acesta are telefonul deconectat. Reprezentanții PA spun că Morari este în concediu.

La rândul său, procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta informația.

Recent, în presă au apărut informații precum că Viorel Morari ar fi fost implicat într-un atac raider asupra companiei „Molinart Grup”. Atunci, PA a emis un comunicat în care afirma că scopul acestor materiale este de a denigra imaginea instituției.

La mijlocul lunii aprilie, după ce informațiile date deja apăruseră în presă, Viorel Morari i-a expediat procurorului general Eduard Harunjen o scrisoare, prin care a solicitat inițierea unei verificări la acest subiect, de către Inspecția procurorilor.

O scrisoare similară Viorel Morari a expediat și către conducerea Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci. Acesta a cerut ca ANI să verifice dacă a fost sau nu un conflict de interese, reflectat într-un articol publicat pe Sputnik.md.

Viorel Morari a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție pe 26 aprilie 2016.

La același subiect:

/DOC/ Procurorul Viorel Morari acuzat că ar fi implicat într-o acțiune de preluare a unei afaceri. Ce spune Procuratura Anticorupție

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!