/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Astăzi trebuie să fie emis ordinul de începere a lucrărilor la Gazoductul Ungheni-Chișinău

missing
02 mai 2019, ora 08:44

Astăzi trebuie să fie emis ordinul de începere a lucrărilor la Gazoductul Ungheni-Chișinău, după cum anunțase săptămâna trecută Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

Zilele trecute,  au fost semnate contractele de achiziție de lucrări aferente realizării Gazoductului Ungheni-Chişinău, pentru cele șapte loturi ale investiției, de către Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA.

Potrivit MEI, conducat ce urmează a fi construită va avea o lungime de 120 km și trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chişinău şi una în Ungheni). De asemenea, urmează a fi dotat centrul de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici.

Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chişinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chişinău.

Transgaz derulează această investiție prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat în anul 2018 de către Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram