Astăzi trebuie să fie emis ordinul de începere a lucrărilor la Gazoductul Ungheni-Chișinău, după cum anunțase săptămâna trecută Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

Zilele trecute,  au fost semnate contractele de achiziție de lucrări aferente realizării Gazoductului Ungheni-Chişinău, pentru cele șapte loturi ale investiției, de către Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA.

Potrivit MEI, conducat ce urmează a fi construită va avea o lungime de 120 km și trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chişinău şi una în Ungheni). De asemenea, urmează a fi dotat centrul de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici.

Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chişinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chişinău.

Transgaz derulează această investiție prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat în anul 2018 de către Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!