/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ce spune ministrul Finanțelor despre salariile profesorilor din învățământul superior

missing
02 mai 2019, ora 18:07

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, spune că, în prezent, nu există riscul să nu fie achitate salariile profesorilor din universități, dar instituția pe care o conduce va analiza situația reclamată de cei de la Confederația Sindicatelor. 

„Noi examinăm situația. Trebuie să înțelegem că acestea sunt instituții care se află la autogestiune, posibilitatea noastră de ingerință este limitată, dar pentru fiecare dintre aceste instituții vom efectua analiza financiară și o să vedem cu ce soluții o să venim. Acuma nu există  risc pentru achitarea salariilor. Ministerul Finanțelor are partea de responsabilitate pe dimensiunea comenzii de stat, pentru că aceste universități, pe lângă studenții pe care-i pregătesc la contract, ei îndeplinesc și comanda de stat. Este vorba despre studenții studiile cărora sunt finanțate din bugetul de stat”, a comentat Ion Chicu, solicitat de TV8.

Astăzi, deputata Maia Sandu a spus că, potrivit unor calcule făcute de Confederația Sindicatelor, 27 de instituții de învățământ superior și profesional-tehnic din țară mai au nevoie de alocații suplimentare de 120 de milioane de lei, pentru ca profesorii din aceste instituții să-și primească salariile depline până la finele acestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram