Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, spune că, în prezent, nu există riscul să nu fie achitate salariile profesorilor din universități, dar instituția pe care o conduce va analiza situația reclamată de cei de la Confederația Sindicatelor. 

„Noi examinăm situația. Trebuie să înțelegem că acestea sunt instituții care se află la autogestiune, posibilitatea noastră de ingerință este limitată, dar pentru fiecare dintre aceste instituții vom efectua analiza financiară și o să vedem cu ce soluții o să venim. Acuma nu există  risc pentru achitarea salariilor. Ministerul Finanțelor are partea de responsabilitate pe dimensiunea comenzii de stat, pentru că aceste universități, pe lângă studenții pe care-i pregătesc la contract, ei îndeplinesc și comanda de stat. Este vorba despre studenții studiile cărora sunt finanțate din bugetul de stat”, a comentat Ion Chicu, solicitat de TV8.

Astăzi, deputata Maia Sandu a spus că, potrivit unor calcule făcute de Confederația Sindicatelor, 27 de instituții de învățământ superior și profesional-tehnic din țară mai au nevoie de alocații suplimentare de 120 de milioane de lei, pentru ca profesorii din aceste instituții să-și primească salariile depline până la finele acestui an.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!