Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a fost anunțat ieri în căutare internațională, de către Poliția din România, transmite Mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, anunţul a fost publicat aseară, pe pagina Poliţiei Române, iar mandatul a fost emis de Curtea de Apel Bucureşti Secţia a II-a Penală.

„În perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul a exercitat acţiuni de costrângere asupra părţii civile H. A., pentru a-l determina pe acesta să-i dea suma de 4.000.000 euro, pretinzând că are influenţă asupra organelor judiciare implicate în instrumentarea cauzelor penale care-l priveau pe acesta”, se menționează în anunțul de dare în căutare.

Poliția română l-a anunțat în căutare la finele lunii aprilie 2019.

Sergiu Lucinschi a fost condamnat recent în România la la doi ani și patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi participaţie la fals intelectual, notează sursa citată.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!