/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO/ Moldova participă la o Expoziție Internațională în Beijing. Cum își propun autoritățile să atragă investiții chineze în agricultură

missing
02 mai 2019, ora 16:28

Republica Moldova participă la Expoziția Internațională de Horticultură „Beijing Expo 2019”, desfășurată în perioada lunilor aprilie și octombrie 2019, în Capitala Chinei, Beijing. La expoziție sunt promovate produsele autohtone. Astfel, autoritățile își propun să stimuleze schimbul comercial-economic și să atragă investiții chineze în agricultura moldovenească.

„Pavilionul de țară are o suprafață de circa 125 m2, design-ul standului fiind amenajat într-un stil tradițional, reprezentând brandul de țară și prezintă o serie de produse agro-alimentare: vinuri, sucuri, fructe uscate, miez de nucă, miere, ceaiuri și uleiuri eterice”, informează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Expoziția Internațională de Horticultură organizată de China în districtul Yanqing al capitalei Beijing se desfășoară sub tematica „Trăiește verde, trăiește bine”. Organizatorii preconizează că expoziția va fi vizitată de circa 16 milioane de oameni. La eveniment vor participa 110 țări și organizații, inclusiv 31 de provincii chineze.

În prezent China este cel de-al șaselea partener comercial al Republicii Moldova cu o pondere de peste șapte la sută din volumul comerțului total. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Populară Chineză a înregistrat în perioada ianuarie-octombrie 2018 suma de circa 510 milioane de dolari, ceea ce constituie o creștere de aproximativ 22%. China reprezintă una dintre pielițe ţintă pentru vinurile din Moldova şi este principalul partener al vinificatorilor moldoveni pe continentul Asiatic.

Foto: madrm.gov.md

Foto: madrm.gov.md

Foto: madrm.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram