/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Locuitorii din Crimeea și Donbas vor primi cetățenie rusească după o procedură simplificată. Putin a semnat decretul

missing
02 mai 2019, ora 09:43

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul care prevede simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei ruse locuitorilor din Crimeea și Donbas. 

Documentul le oferă facilități de obținere a cetățeniei ruse cetățenilor Ucrainei (sau persoanele fără cetățenie), dar și părinților, soților sau copiilor lor, care s-au născut și locuiesc o perioadă îndelungată în Crimeea, dar nu au părăsit teritoriul peninsulei până pe 18 martie 2014, scrie Rbc.ua.

De asemenea, vor putea deveni cetățeni ruși și ucrainenii care au permis temporar de ședere pe teritoriul Rusiei, certificat de refugiat sau certificat de participant la programul de emigrare în Rusia, pentru persoanele care au locuit pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk, până pe 7 și 27 aprilie 2014.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram