Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, spune că toți profesorii își vor primi salariile majorate la timp și îi reproșează Maiei Sandu că a mințit în mesajul pe care l-a transmis astăzi în public, precum că statul nu are bani ca să achite profesorilor din învățământul superior salariile. 

„Rolul politicienilor este să vină cu soluții pentru oameni, nu cu intoxicări și minciuni. Dacă doamna Maia Sandu ar avea măcar puțin respect pentru profesori, nu ar încerca să creeze astfel de situații bazate pe informații false, spuse cu rea-credință. Toți profesorii, inclusiv cei universitari, își vor primi salariile majorate, cum este și firesc. Legea salarizării a fost aprobată după aprobarea legii bugetului pentru anul 2019, prin urmare toate modificările în ceea ce privește suplimentarea fondurilor respective se vor opera imediat ce va fi aprobată legea cu privire la rectificarea bugetului de stat”, a comentat Monica Babuc.

Astăzi, într-un live pe Facebook, Maia Sandu a spus că „guvernarea a dispus majorarea salariilor profesorilor din învățământul superior, dar nu a alocat și bani pentru ca aceste majorări să fie posibile”.

La același subiect:

Ce spune ministrul Finanțelor despre salariile profesorilor din învățământul superior

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!