Andrei Tranga, proprietarul „La Plăcinte şi Andy`s Pizza”, a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj. Informaţia a fost confirmată pentru TV8 de către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga. |Acesta a precizat că Andrei Tranga a primit mandat de arestare pe un termen de 30 de zile, și el este vizat într-un dosar penal deschis pentru şantaj săvârşit cu scopul de a prelua afacerea unui cetățean al R. Moldova.

Precizăm că presa scria la 26 aprilie că ar fi vorba de încercarea de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale “ARTINOX”.

Potrivit unei scrisori expediate în adresa mai multor instituţii de presă, Andrei Tranga, Grigore Caramalac şi alţi doi cetăţeni unul al Italiei şi un rus ar fi implicaţi în schema de şantaj. Tot acolo este menţionat şi numele lui Viorel Morari, care astăzi a demisionat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

Potrivit scrisorii, procurorii la comanda lui Viorel Morari l-ar fi reținut pe Viorel Varzari în baza unei plângeri a unui om de afaceri italian Paolo Gentili. Cel din urmă ar fi depus o plângere procurorilor moldoveni, prin care îl acuza pe Varzari că i-ar fi „furat” în 2012 un aparat de sudat, după care l-ar fi exportat la Moscova.

Pocuratura Anticorupţie a emis un comunicat în care afirmă că scopul scrisorii este de a denigra imaginea instituției, iar din acest motiv nu le va comenta.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!