/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, ajutor din SUA și sprijin din UE! Rusia anunță un acord cu Kievul

Cu cât au crescut veniturile acumulate de FISC în primele patru luni ale acestui an. Suma este de peste 12 miliarde de lei

missing
03 mai 2019, ora 15:22

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național (BPN) în perioada lunilor ianuarie-aprilie 2019 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2018, cu 6,3%. Astfel, în perioada de referință, au fost înregistrate încasări în sumă de 12,4 miliarde lei. În raport cu aceleași luni din anul precedent, s-a înregistrat o creștere cu 732,7 milioane lei.

Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului public național, au fost înregistrate următoarele rezultate:

La Bugetul de stat, pe parcursul lunilor ianuarie-aprilie ale anului curent au fost încasate 5,7 miliarde lei, ceea ce constituie cu 251,3 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, sau o creștere de 4,6%.

La Bugetele locale, s-au înregistrat încasări de 1,15 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 27,0 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau o creștere de 2,4%.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 4,1 miliarde lei, ceea ce constituie cu 232,7 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 6,0%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 1,4 miliarde lei, cifră ce constituie cu 247,1 milioane lei mai mult comparativ cu lunile ianuarie-aprilie ale anului 2018, sau o creștere de 20,8%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram