/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Năstase spune că a făcut un demers în Rusia prin care solicită informații despre dosarele lui Plahotniuc

missing
03 mai 2019, ora 09:41

Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma DA, afirmă că a făcut un demers, din calitate de deputat, în Federația Rusă, prin care a solicitat informații cu privire la dosarele deschise de autoritățile ruse pe numele lui Vladimir Plahotniuc, președintele Partidului Democrat (PD). 

Din spusele lui Năstase, demersul a fost făcut pe 18 aprilie 2019, prin intermediul secretariatului Parlamentului. Declarația a fost făcută aseară, în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

La sfârșitul anului trecut, autoritățile de la Moscova au spus că l-au anunțat în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc. Acesta este suspectat de tentativă de omor și crearea unui grup criminal organizat. Atunci, Plahotniuc a declarat că dosarul penal este o continuare a unor presiuni care deja au loc de mai bine de un an, asupra sa. Pe acest caz ar figura și Veaceslav Platon, omul de afacere care se află acum în detenție în Republica Moldova. Procuratura din Moldova nu a confirmat aceste informații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram