Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma DA, afirmă că a făcut un demers, din calitate de deputat, în Federația Rusă, prin care a solicitat informații cu privire la dosarele deschise de autoritățile ruse pe numele lui Vladimir Plahotniuc, președintele Partidului Democrat (PD). 

Din spusele lui Năstase, demersul a fost făcut pe 18 aprilie 2019, prin intermediul secretariatului Parlamentului. Declarația a fost făcută aseară, în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

La sfârșitul anului trecut, autoritățile de la Moscova au spus că l-au anunțat în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc. Acesta este suspectat de tentativă de omor și crearea unui grup criminal organizat. Atunci, Plahotniuc a declarat că dosarul penal este o continuare a unor presiuni care deja au loc de mai bine de un an, asupra sa. Pe acest caz ar figura și Veaceslav Platon, omul de afacere care se află acum în detenție în Republica Moldova. Procuratura din Moldova nu a confirmat aceste informații.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!