/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Opinie despre inițiativa de a duce la morgă șoferii beți: „Fantastică idee ar fi fost, dacă se implementa pentru guvernanți...”

missing
03 mai 2019, ora 16:21

Inițiativa de a duce șoferii prinși beți la volan să lucreze neremunerat la morgă ar fi fost o idee bună, dacă era implementată și în cazul guvernanților „să vadă fiecare cadavru, care direct sau indirect e pe conștiința lor…”, este opinia avocatului Dumitru Petru Sliusarenco. 

„…Să asiste la toate plânsetele mamelor care își îngroapă copii, ori la lacrimile copiilor care cresc fără părinți. Să stea de față cu bieții pensionari când primesc pensia și încărunțesc, încercând să împartă o mie e lei la 31 de zile, plus toate cheltuielile. Să stea la cozile de la spitale, unde oamenii mor încet, așteptând cineva să-i ajute, să stea 7 lecții în frig alături de profesorii care îngheață toată iarna ori să meargă împreună cu copii de clasa 1 la veceurile slinoase și puturoase, pe care aceștia trebuie să le rabde toți anii de școală”, a comentat Sliusarenco pe rețelele de socializare.

În același timp, avocatul este de părere că, deși la prima vedere inițiativa este bună, aceasta ar putea fi ineficientă: „În primul rând, statele care implementează așa măsuri (de ex. Tailanda) o fac în vid, deoarece este aproape imposibil de verificat impactul și eficiența. În California de exemplu acest tip de măsură se implementează la decizia judecătorului, dar efectul real nu-l cunoaște nimeni, doar speranța că frica își va face efectul.

Specialiștii însă spun că psihicul uman este foarte complex și nu există convingerea că ce funcționează pentru Anton va funcționa și pentru Albert. Unii oameni sunt alcoolici, alți trăiesc etape ale vieții în care abuzează de alcool din diferite motive (depresii, stres etc), respectiv acest exercițiu pentru ei poate fi inutil. O altă problemă este că imaginea mortului e ceea cu ce culminează iresponsabilitatea. Dar ea nu tare va ajuta contra consumului de alcool propriu-zis. Omul întâi o să bea, apoi o să urce la volan și doar cu mare noroc în momentul cela o să-și amintească de morgă”, este de părere Dumitru Petru Sliusarenco.

Autoritățile au anunțat despre un program de „reeducare” a șoferilor care vor fi prinși beți la volan. Conducătorii auto care vor fi depistați că au băut alcool, apoi au urcat la volan, vor fi impuși să lucreze la morgă sau în spitale, pentru a conștientiza riscului căruia se supun pe ei și pe cei din jur, urcând beți la volan. Programul va dura trei luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram