/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Șoferii din Moldova, prinși beți la volan, vor fi impuși să facă voluntariat la morgă

03 mai 2019, ora 11:03

Șoferii din Republica Moldova, care vor fi prinși că au urcat băuți la volan, vor lucra neremunerat la morgă, prin spitale și vor fi „reeducați”. Potrivit premierului Pavel Filip, acțiunile sunt prevăzute într-un program privind prevenirea și combaterea consumului de alcool de către șoferi. 

„Conducătorii auto reținuți în stare de ebrietate vor mai merge la morgă, în spitale pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere și vor lua parte la instruiri privind riscurile consumului de băuturi spirtoase. Programul costă 4 mii de lei, bani achitați de șoferi, și este parte a pachetul de legi anti-alcool, aprobat de Guvern. Sunt sigur că prin aceste acțiuni vom stopa consumul de alcool la volan și vom aduce mai multă siguranță pe drumurile din țară”, a comentat premierul Filip.

Programului „de reeducare” a șoferilor prinși băuți la volan va dura trei luni.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram