/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Șor închide zece magazine sociale mobile. Motivul

missing
03 mai 2019, ora 16:25

Zece magazine sociale „Merișor”, care-i aparțin deputatului Ilan Șor, au fost nevoite să-și sisteze temporar activitatea, din cauza taxelor enorme, care potrivit unui comunicat al formațiunii politice „ȘOR”, au fost impuse de primarii mai multor localități din țară.

„Dacă la unele magazine din comuna Răciula, raionul Călărași, taxele pentru unitățile comerciale variază între două mii și cinci mii de lei anual, magazinului mobil social, care merge o singură dată pe săptămână în localitate, pentru doar patru ore, i-a fost pusă o taxă în valoare de 52 de mii de lei, anual”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina partidului.

Potrivit formațiunii politice, aceeași situație se atestă și în satul Peticeni, din același raion. Urmează satele Cruglic, Zăicana, comuna Hrușevo din Criuleni, comuna Chițcanii Vechi din Telenești și satul Hlinaia din Edineț.

„Din spusele localnicilor, acest lucru se întâmplă deoarece primarii localităților care au majorat taxele dețin magazine personale, care nu le prea aduc venit. Reprezentanții Partidului „ȘOR” cataloghează acțiunile factorilor locali drept bâte politice, menite să discrediteze formațiunea”, se mai arată în comunicat.

În țara noastră activează peste o sută de magazine sociale. În prezent, există în jur de 300 de mii de beneficiari de carduri sociale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram