În primul trimestru al anului 2019, moldovenii aflați peste hotare au trimis în Republica Moldova, pentru persoane fizice, peste 276 de milioane de dolari SUA. Potrivit Băncii Naționale, suma este mai mică cu 7% decât în aceeași perioadă de anul trecut. 

Cele mai multe transferuri au fost efectuate din Uniunea Europeană și Comunitatea Statelor Independente.  Astfel, transferurile din UE au înregistrat o pondere de 44,5%, în creștere cu 6,5 puncte procentuale comparativ cu trimestrul I 2018.

Transferurilor din CSI le-a revenit ponderea de 21,5 la sută, în descreștere cu 7,7 puncte procentuale comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut. Transferurile din alte state, exceptând UE și CSI, au constituit 34 la sută, iar din din Israel și SUA a constituit 85,1% din totalul pe alte state.

Transferurile din Rusia dețin o pondere majoră de 94,9 la sută din totalul transferurilor din CSI. În cadrul transferurilor din UE, transferurile din Italia au cea mai mare pondere, de 29 la sută, urmate de transferurile din Germania (16,6 la sută), Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord (13,8 la sută), Franța (10,2 la sută).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!