/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Banca Mondială va oferi suport pentru dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră. Scopul

07 mai 2019, ora 12:44

Banca Mondială va oferi suport pentru dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră. În special pentru dezvoltarea sectorului zootehnic, a industriei produselor lactate și a cărnii, cu scopul de a asigura securitatea alimentară. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi a misiunii Băncii Mondiale cu reprezentanții Ministerului Agriculturii. 

„Am avut ocazia să colaborez cu reprezentanții Băncii Mondiale în cadrul realizării Proiectului „Agricultura Competitivă în Republica Moldova”, care a venit în suportul formării și dezvoltării grupurilor de producători, accesului acestora la finanțare și noi piețe de desfacere, precum și în vederea implementării principiilor de agricultură conservativă. Mă bucur că sunteți dispuși să oferiți în continuare suport țării noastre pentru a realiza obiectivele de dezvoltare în sectorul agricol. În special, pentru elabora un program dedicat zootehniei: linii de creditare preferențiale și componenta de grand”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul întrevederii cu experții.

Pe parcursul dialogului s-a discutat despre  facilitarea accesului la finanțare directă a organizațiilor de creditare nebancară și asociațiilor de economii și împrumut pentru proiectele în domeniul agriculturii, precum și dezvoltarea și extinderea asigurărilor subvenționate în agricultură.

La finalul întrevederii, experții internaționali și locali au confirmat interesul Băncii Mondiale de a oferi suport pentru identificarea potențialelor  proiecte de asistență financiară destinată sectorului agricol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram