Banca Mondială va oferi suport pentru dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră. În special pentru dezvoltarea sectorului zootehnic, a industriei produselor lactate și a cărnii, cu scopul de a asigura securitatea alimentară. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi a misiunii Băncii Mondiale cu reprezentanții Ministerului Agriculturii. 

„Am avut ocazia să colaborez cu reprezentanții Băncii Mondiale în cadrul realizării Proiectului „Agricultura Competitivă în Republica Moldova”, care a venit în suportul formării și dezvoltării grupurilor de producători, accesului acestora la finanțare și noi piețe de desfacere, precum și în vederea implementării principiilor de agricultură conservativă. Mă bucur că sunteți dispuși să oferiți în continuare suport țării noastre pentru a realiza obiectivele de dezvoltare în sectorul agricol. În special, pentru elabora un program dedicat zootehniei: linii de creditare preferențiale și componenta de grand”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul întrevederii cu experții.

Pe parcursul dialogului s-a discutat despre  facilitarea accesului la finanțare directă a organizațiilor de creditare nebancară și asociațiilor de economii și împrumut pentru proiectele în domeniul agriculturii, precum și dezvoltarea și extinderea asigurărilor subvenționate în agricultură.

La finalul întrevederii, experții internaționali și locali au confirmat interesul Băncii Mondiale de a oferi suport pentru identificarea potențialelor  proiecte de asistență financiară destinată sectorului agricol.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!