Deși anterior, conducerea Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport (DGETS) a mun. Chișinău anunța că va porni o anchetă de serviciu pe numele șefei Direcției educație Buiucani, Veronica Solomiţchi, acuzată de edilul interimar al Capiatlei, Ruslan Codreanu, că ar fi cumpărat o Skoda, ancheta încă nu a fost pornită. Motivul este că funcționara încă nu a revenit din concediul medical, în care se află deja de peste trei săptămâni, a spus șeful adjunct al DGETS, Valeriu Mârza, contactat telefonic de TV8.

Întrebat ce urmează să întreprindă DGETS  când șefa Direcției educație Buiucani, Veronica Solimițchi, va reveni din concediul medical, Valeriu Mârza a declarat: „Vom decide atunci. Acum îmi este greu să vă spun. În primul rând, eu nu cunosc toate subiectele la care a făcut referire domnul primar. Eu am fost într-un concediu medical, din acest punct de vedere nu sunt informat cu subiectul dat. O să mă informez și o să discutăm pe parcurs”, a mai declarat șeful adjunct al DGETS, Valeriu Mârza.

Totodată, l-am întrebat pe Valriu Mârza dacă la revenire, șefa Direcției educație Buiucani ar putea fi demisă din funcție. În acest context, șeful adjunct al DGETS a spus că: „o să vedem după caz, eu nu pot să vă zic așa. Demiterea din funcție este o sancțiune foarte gravă, nu știu acum îmi este greu să zic”, a comunicat șeful adjunct.

Pe 23 aprilie, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a cerut „demisia benevolă” a conducerii Direcției Educație Buiucani, pentru că responsabilii de la instituție ar fi repetat de patru ori procedurile de licitație doar pentru a procura un automobil nou Skoda de 230 de mii de lei. Potrivit lui Ruslan Codreanu, conducerea Direcției ar fi încercat să cumpere prin licitații 8,5 tone de pere olandeze, care deși sunt luate angro costă cât cele din magazin.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!