/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

După ce a spus că refuză să primească salariul pe cardul de la Moldindconbank, deputatul Alaiba susține că și-a mutat contul salarial la o altă bancă

missing
07 mai 2019, ora 18:21

După ce a spus că va refuza să primească salariul pe un card de la Moldindconbank, deputatul Dumitru Alaiba spune că și-a mutat contul salarial la o altă bancă. Parlamentarul spune că leafa pentru luna aprilie a primit-o deja pe un cont de la o altă bancă.

„L-am primit la banca pe care am ales-o eu, nu la banca care mi s-a indicat. Consider că e o mică victorie și sper ca mai mulți oameni să-și ceară acest drept și această liberate de bază. Am considerat această procedură ilegală și chiar necompetitivă, când fiecare angajator decide din numele la mii de angajați, unde aceștia să-și primească salariile. Am arătat din punct de vedere al Codului Muncii de ce acest lucru este ilegal. Acum este importat ca fiecare angajat să-și ceară acest drept”, a spus Dumitru Alaiba, contactat de TV8.

Totodată, deputatul din blocul ACUM a expediat două solicitări de informații: una de la Banca Națională și alta de la Consiliul Concurenței, în care cere să fie informat cum își primesc salariile funcționarii din aceste instituții și cum s-au organizat licitațiile în acest sens.

Doc: Facebook/Dumitru Alaiba

Vezi și:

Lefurile deputaților pentru luna aprilie: Unii spun că și-au primit deja salariile, alții, că nu au verificat deocamdată conturile

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram