/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Lefurile deputaților pentru luna aprilie: Unii spun că și-au primit deja salariile, alții, că nu au verificat deocamdată conturile

missing
07 mai 2019, ora 15:01

A trecut deja o lună jumătate de la convocarea primei ședințe a Parlamentului, care a fost întreruptă pentru o perioadă nedeterminată, și dacă pentru luna martie, parlamentarii au primit salarii doar pentru aproximativ o săptămână, pentru luna aprilie, chiar dacă nu se întrunesc în ședințe, deputații ar trebui să ridice lefurile depline. 

Deputatul de la ACUM Dumitru Alaiba spune că a primit deja salariul și că acesta ajunge la circa zece mii de lei. „Salariile sunt diferite, în funcție de sporuri, de scutiri, ceea ce e la mine nu știu dacă e și la alți colegi”, ne-a spus deputatul.

L-am întrebat pe deputatul din ACUM pentru ce merite a luat salariul pentru luna aprilie: „Am scris interpelări, am solicitat, am încercat să influențăm procesul de luare a deciziilor, monitorizăm diferite procese de implementare a legilor etc. Facem ce putem din situația actuală, rușine să le fie celor care țin Parlamentul nefuncțional, căci noi nu de mult am solicitat convocarea ședinței Parlamentului”, a spus Dumitru Alaiba.

Deputatul spune că nu știe deocamdată dacă-i vor ajunge acești bani pentru a trăi până la următoarea leafă, dar spune că are și economii din anii trecuți: „Am avut și salarii mai mari și mai mici și am supraviețuit”, a spus parlamentarul

Deputatul din Partidul Democrat Alexandru Botnari ne-a spus că nu a primit deocamdată leafa: „Nu l-am primit și încă nici nu știu cât am de primit, sunt pe buletin acuma”, ne-a spus democratul.

Anterior, când au primit salariul pentru luna martie, deputații din PD au spus că-l vor dona. L-am întrebat pe Botnari pentru ce cauză și-a donat leafa: „Am făcut donație, am mers la două familii cu doi copii, am dat și haine și produse alimentare, a fost o donație de cca 12 mii căci a fost făcută în comun cu președintele Petrocub”.

Și deputații din PSRM spun că nu au primit deocamdată leafa. Socialistul Petru Burduja ne-a zis că salariul pentru luna aprilie încă nu a ajuns la el pe card și nu vrea să comenteze mai mult acest subiect. Totodată, colegul său din fracțiunea PSRM Ion Ceban afirmă că nu a verificat contul, dar, cel mai probabil și banii pe care-i va primi luna acesta, sau o parte din ei, îi va dona, așa cum a făcut-o cu salariul precedent.

Prima ședință a noului Parlament a avut loc pe 21 martie 2019. Din motiv că nu s-a creat o majoritate parlamentară, ședința a fost amânată pentru o perioadă nedeterminată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram