/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Raport îngrijorător al ONU: Un milion de specii de pe Pământ sunt pe cale de dispariție din cauza oamenilor

missing
07 mai 2019, ora 08:09

Circa un milion de specii de plante și animale de pe planeta Pământ sunt pe cale de dispariție din cauza oamenilor, arată un raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Oamenii de știință au avertizat luni într-un raport realizat de o comisie ONU – Platforma interguvernamentală pentru politica științifică privind biodiversitatea și serviciile ecosistemelor (IPBES) -că rata globală de dispariție a speciilor „este deja de zeci până la sute de ori mai mare decât a fost, în medie, în ultimii 10 milioane de ani”, scrie Libertatea.ro.

Din cauza exploatării excesive a resurselor naturale, a schimbările climatice, a poluării și reducerii habitatului, peste 40% dintre amfibieni, 33% din recifurile de corali și peste o treime din totalul mamiferelor marine sunt pe cale de dispariție.

Raportul vine la șase luni după ce Grupul Interguvernamental al Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (IPCC) a avertizat că lumea are la dispoziție mai puțin de 12 ani pentru a evita încălzirea globală, mai scri sursa citată.

Documentul a fost elaborat de 145 de experți din 50 de țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram