Rezultatele alegerilor noului primar al orașului Istanbul din Turcia au fost anulate de instituția responsabilă de organizarea alegerilor din această țară, după ce scrutinul a fost câștigat de candidatul opoziției Ekrem Imamoglu, scrie BBC

Potrivit sursei citate, rezultatele alegerilor care au avut loc în luna martie a acestui an au fost anulate și pe 23 iunie vor fi organizate alegeri anticipate.

Scrutinul a fost declarat nul în urma unei sesizări venită din partea partidului actualului președinte turc, Recep Tayyip Erdogan, care au invocat anumite nereguli și acte de corupție în cadrul procesului electoral, mai notează BBC.

Alegerile municipale au avut loc în Turcia pe 31 martie. Ekrem Imamoglu, candidat al opoziției, a câștigat alegerile cu un rezultat de circa 49%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!