/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Grigorciuc rămâne în arest! Acesta spune că este deținut într-o celulă din subsol, umedă și cu mai mulți șobolani

missing
07 mai 2019, ora 18:39

Deținut într-un subsol plin cu șobolani. Activistul Pavel Grigorciuc, care l-a lovit pe deputatul democrat, Sergiu Sârbu, se plânge că este deținut în condiții degradante. În spatele deciziei de a-l ține la subsol ar sta șeful penitenciarului. Activistul a făcut aceste declarații la Curtea de Apel, unde judecătorii i-am menținut arestul preventiv.   

În sala de judecată Pavel Grigorciuc a fost adus încătușat. Nu a reușit să facă prea multe declarații și a vorbit doar despre condițiile proaste în care ar fi deținut.

Activistul dă vina pe șeful izolatorului, Igor Pîntea, care ar fi decis să-l dețină în subsol: „Eu vreau să vă spun că sunt deținut în condiții inumane. Totul se întâmplă la comanda lui Igor Pîntea, șeful penitanciarului”.

Administrația Națională a Penitenciarelor nu ne-a oferit, deocamdată, un comentariu, deși l-am solicitat, iar șeful Penitenciarului 13 nu a răspuns la telefon pentru a reacționa la acuzațiile aduse. Curtea de Apel a respins astăzi recursul avocaților și a decis ca Pavel Grigorciuc să fie deținut, în continuare, în arest preventiv.

Activistul a fost reținut  la mijlocul lunii martie, în urma unei altercații cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Deși și-a recunoscut vina, el a menționat că doar l-a lovit cu o palmă. Acum, tânărul riscă până la cinci ani de închisoare. Săptămâna trecută procurorii au anunțat că au expediat deja dosarul în instanță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram