/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Vor îmbrăca echipamentul pompierilor și vor lichida incendii simulate. Peste o mie de elevi vor fi instruiți de salvatori

07 mai 2019, ora 17:11

Peste o mie de elevi ai claselor a zecea din instituțiile de învățământ din țară vor avea parte de instruiri practice în domeniul prevenirii riscurilor și vor fi pregătiți să reacționeze corect în diferite situații excepționale în cadrul unei tabere de vară, desfășurată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării pentru al treilea an consecutiv.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, elevii vor trece prin cele mai interactive etape de la echipare în costume de luptă, până la lichidarea de incendii simulate. Salvatorii și pompierii vor fi alături pentru a-i ghida în luarea deciziilor corecte.

Participanții își vor testa abilitățile de lucru în echipă și comunicare trecând prin teste psihologice prin intermediul concursului „Ghidează și salvează” și vor învăța să îmbrace echipamentul pompierilor contra cronometru prin participarea la proba „Echiparea”. Toate etapele taberei „Școala Bărbăției” au drept scop pregătirea tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții.

Astăzi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a dat start taberei de vară „Școala Bărbăției” cu genericul „Împreună reducem riscurile” ediția 2019. Primii care au început competițiile dedicate tinerii generații au fost echipele din nordul țării. Într-o tabără de vară din localitatea Sadovoe, mun. Bălți, opt echipe din raioanele Fălești, Glodeni, Rîșcani, Sîngerei și Bălți au dat start concursului.

Activități similare vor fi desfășurate în perioada 8 și 18 mai la nivel regional în raioanele: Orhei, Căușeni, Hîncești, Soroca, Edineț, Chișinău, UTA Gagauzia, Ungheni și Cahul. În total la „Școala Bărbăției” vor participa 89 de echipe din întreagă țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram