/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Din poziția de apărător, în cea de inculpat! Un avocat din Chișinău, care ar fi estorcat cca 15 mii de euro, trimis pe banca acuzaților

08 mai 2019, ora 10:05

Procurorii au trimis în instanța de judecată dosarul intentat pe numele avocatul din capitală, care a fost reținut în flagrant în luna februarie, în timp ce primea mită, după ce a promis unui client că va influența judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău, ca să emită o decizie favorabilă pentru un condamnat. Acesta a cerut de la persoana în cauză diverse sume de bani, care se ridică în total la circa 15 mii de euro.

„Potrivit materialelor cauzei penale, în perioada lunii octombrie a anului 2018, avocatul a pretins și primit 8000 de euro de la un cetăţean, susţinând că are influenţă asupra unor magistrați ai Curții de Apel Chișinău şi că îi poate determina să adopte o decizie favorabilă în privinţa unui condamnat.

Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel urmau să dispună transferul persoanei, condamnate de un stat străin, pentru continuarea executării pedepsei în instituțiile penitenciare din Republica Moldova cu recalificarea acțiunilor condamnatului”, spun procurorii.

După ce a primit întreaga sumă, avocatul a mai pretins şi primit 5000 de euro sub pretextul că cele 8000 de euro nu ar fi fost suficiente.

Deşi avocatul primise deja 13 000 de euro – bani destinaţi pentru influenţarea magistraţilor de la Apel – Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a respins recursul, eşuând planurile avocatului. Reieşind din circumstanţele noi, avocatul a mai pretins suplimentar 1500 de euro. De data aceasta, învinuitul susţinea că are influenţă asupra magistraților din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, şi că îi poate convinge să aplice amnisitia în privința condamnatului, menționează reprezentanții Procuraturii Generale.

Avocatul a fost reținut în flagrant pe 13 februarie curent, imediat după ce a primit ultima sumă de bani. Acesta este învinuit de trafic de influenţă, vină pe care și-a recunoscut-o integral.

Potricit procurorilor, avocatul riscă o pedeapsă cu amendă de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 7 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 7000 la 12000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram