/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

După ce Judecătoria Buiucani a respins cererea lui Filat de a-i revizui primul proces penal, azi, hotărârea va fi examinată la Curtea de Apel

missing
08 mai 2019, ora 13:15

Astăzi, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău vor examina cererea avocaților ex-premierului Vlad Filat, de a fi revizuită decizia Judecătoriei Buiucani, care a respins demersul apărătorilor de a fi revizuit primul proces penal al fostului prim-ministru. 

Avocații lui Filat au cerut instanței reexaminarea cauzei penale în urma căreia fostul premier a fost condamnat la închisoare, la începutul lunii martie a acestui an: „Avocații fostului premier au descoperit faptul că anumite sume de bani, atribuite domnului Vladimir Filat, și pe care acesta a fost obligat să le achite statului, au stat la baza condamnării unei alte persoane într-o cauză penală diferită. Persoana respectivă deja și-a ispășit pedeapsa, iar instanța de judecată a obligat-o să restituie suma respectivă unei persoane de drept privat. Astfel, instanțele de judecată au pronunțat două hotărâri care nu se conciliază”, explică apărătorul lui Filat, Victor Munteanu.

„Magistrații Curții de Apel Chișinău mai urmează să se pronunțe și asupra faptului, dacă examinarea unei cereri de revizuire de către aceeași judecători, care anterior au pronunțat o sentință de condamnare, corespunde criteriului de imparțialitate, protejat de Articolul 6 al Convenției europene a drepturilor omului”, mai spune avocatul.

Ședința de judecată va avea loc în după-amiaza acestei zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram