/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Evenimente de 9 mai, organizate în toată țara. Câți polițiști vor asigura ordinea publică

missing
08 mai 2019, ora 15:04

Joi, 9 mai, este marcată „Ziua Victoriei” și „Ziua Europei”. În acest sens, circa 2 000 de polițiști se vor afla la datorie. Aceștia își vor spori măsurile de asigurare a ordinii publice și vor supraveghea circulația rutieră.

Astfel, oamenii legii recomandă:  

 – să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale reprezentanților Poliţiei;

 – este interzisă deţinerea de arme, de explozive, de orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor;

 – să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locurile unde se vor desfășura evenimentele cultural-artistice;

 – să respecte semnalele inspectorilor de patrulare care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei;

 – să nu lase în automobile obiecte de preț (genți, telefoane mobile, etc.);

 – să supravegheze copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.).

În acest scop, vor fi mai mulți polițiști care vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției solicită conducătorilor auto să respecte întocmai restricţiile instituite.

Poliția îndeamnă toți participanții la evenimente, în caz de urgență, să apeleze numărul 112 sau să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau polițist, ori de câte ori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram