/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Procurorii oferă noi detalii despre cazul violului celor două tinere, într-un apartament din centrul Chișinăului

missing
08 mai 2019, ora 14:56

Reprezentanții Procuraturii Municipiului Chișinău au oferit noi detalii despre cazul violului celor două fete, într-un apartament din centrul Chișinăului. Aceștia spun că, chiar dacă există o presupunere că cele două victime ar fi prestat anterior servicii sexuale, acest lucru nicidecum nu justifică faptul că ele au fost abuzate fizic și sexual, a comentat procurorul Adrian Popenco, adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, după ce în presă au apărut informații precum că cele două tinere ar fi practicat prostituția. 

„Să începem de la aceea că, faptul că se presupune că ele practicau un anumit gen de activitate, asta nu înseamnă că ele puteau fi agresate și că putea fi aplicată violența în privința lor. Primordial este să restabilim tabloul celor întâmplate și gradul de implicare a fiecărui participant, iar ulterior o să dăm o apreciere și la aceste fapte”, a spus procurorul, contactat telefonic de TV8.

De asemenea, Adrian Popenco spune că procurorii au ajuns la concluzia că minora a fost aruncată intenționat de la balcon în urma mărturiilor făcute de cealaltă victimă, a depozițiilor martorilor și în urma audierilor bănuiților. Totuși, reprezentantul acuzatorului de stat spune că în cadrul urmăririi penale se examinează mai multe versiuni.

Cazul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, într-un apartament sin centrul Chișinăului. Procurorii au informat că șase indivizi ar fi violat două fete, iar pe una dintre ele, care era minoră, au aruncat-o peste balcon de la etajul șapte, pentru a ascunde urmele infracțiunii. Tânăra a supraviețuit, dar se află la spital, în secția de reanimare. Contactă de TV8, purtătoare de cuvânt a Spitalului de Urgență, Cristina Gorea, ne-a spus că fata continuă să se afle în stare gravă.

Dintre cei șase suspecți, patru au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Alți doi indivizi bănuiți pe acest caz sunt dați în căutare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram