/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Trei membri ai grupării „Kitaeț”, care în iunie 2018 ar fi jefuit un bărbat din Capitală, condamnați la ani grei de închisoare

08 mai 2019, ora 10:58

Trei membri activi ai organizației criminale „Kitaeţ” au fost condamnați prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, la 13 și 15 ani de închisoare pentru comiterea unor infracțiuni de jaf și șantaj. Unul din cei trei a fost condamnat și pentru punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari. 

„Inculpații cu vârstele cuprinse între 33 și 38 de ani, din municipiul Chișinău, în luna iunie 2018, ar fi intrat abuziv în domiciliul unei persoane din Capitală cu scopul dobândirii ilicite a bunurilor acestuia, sub un pretext inventat, creându-i o datorie artificială, l-au deposedat de două mii euro”,  informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Potrivit procurorilor, în aceiași zi, în continuarea acțiunilor ilicite, victima a fost dusă într-un parc din Capitală, unde inculpații, aplicându-i violența fizică, i-au cerut transmiterea a încă cinci mii de euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșceac” a organizației criminale „kitaeț”.

Pe 17 iulie 2018, după primirea unei tranşe din suma extorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept, făptuitori au fost reținuți în flagrant. Anterior, doi dintre inculpați au mai fost condamnați pentru infracțiuni similare. Inculpații au negat învinuirile aduse. Sentința pronunțată este cu drept de atac în condițiile legii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram