/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Dosarul „mitei pentru judecători”: Procurorii cer ca măsurile de arestare preventivă pe numele inculpaților să fie prelungite

08 mai 2019, ora 12:11

Procurorii cer ca instanța să prelungească mandatele de arestare preventivă în privința inculpaților din „dosarul mitei pentru judecători”. 

Procurora Elena Cazacova argumentează solicitarea de a le fi prelungite măsurile de arestare preventivă prin faptul că inculpații ar putea prejudicia ancheta, dacă acestea vor înceta. „Riscurile sunt: ingerința în activitatea instanței de judecată, tergiversarea examinării dosarului și distrugerea probelor”, a spus acuzatoarea de stat.

Astfel, procurorii cer prelungirea controlului judiciar cu 60 de zile, în privința magistratelor Liubovi Brînza și Svetlana Tizu și în privința avocatei Nadejda Agatii.

Totodată, acuzatorul de stat solicită instanței să le fie prelungite mandatele de arest la domiciliu cu încă 30 de zile, emise pe numele asistentului judiciar Vitalie Furtună și pe numele lui Mihail Gandrabura, inculpat în același dosar.

Instanța urmează se se pronunțe în privința solicitării procurorilor în partea a doua a zilei.

În total, pe această cauză penală au fost reținute 11 persoane. Acestea sunt cercetate pentru dare și luare de mită, trafic de influență, pronunțarea unor sentințe ilegale și pe alte articole din Codul Penal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram