/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO. VIDEO/ Dodon și Filip au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”

missing
09 mai 2019, ora 10:16

La primele ore ale dimineții, la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău s-au adunat mai multe persoane care au depus flori în memoria celor decedați în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ca și în anii precedenți, primii care au depus flori au fost demnitarii de stat: președintele țării Igor Dodon și premierul în exercițiu Pavel Filip. Anul acesta, alături de prim-ministru și președintele țării nu a fost președintele Parlamentului, întrucât funcția dată încă mai este vacantă, după alegerile parlamentare. 

Filip și Dodon au fost urmați de mai mulți deputați din Partidul Democrat și din Partidul Socialiștilor. Ulterior, au depus flori și câțiva miniștri din Guvernul în exercițiu. Alături de ei a fost și fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu.

La evenimentul de la Complexul Memorial au venit și zeci de veterani.

De la ora 10, spre Complexul Memorial au pornit două marșuri: unul, organizat de Partidul ȘOR și altul, de Partidul Socialiștilor.

Și cei din Blocul ACUM au spus că vor merge azi la Complexul Memorial pentru a depune flori la monumentul soldatului necunoscut.

Anul acesta se împlinesc 74 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram