/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Igor Dodon: Republica Moldova a fost numită inițial „ o poveste de succes”, iar ulterior a devenit „un enfant terrible”

missing
09 mai 2019, ora 08:36

Președintele țării Igor Dodon a declarat că rezultatele Republicii Moldova pe calea reformelor în cadrul “Parteneriatului Estic”, au fost numite inițial drept “o poveste de succes”, însă, ulterior, țara noastră a devenit „un enfant terrible”. Declarația a fost făcută aseară, la recepția oferită de Delegația Comisiei Europene la Chișinău cu ocazia Zilei Europei.

În discursul său de la eveniment, șeful statului spune că a adus mulțumiri Uniunii Europene pentru proiectele de susținere a Republicii Moldova.

„Am remarcat faptul că în anul 2019 marcăm trei date istorice importante: 170 de ani de la lansarea de către marele scriitor și iluminist francez, Victor Hugo, a ideii “Statelor Unite ale Europei”; 10 ani de la lansarea proiectului UE “Parteneriatul Estic” și 5 ani de la semnarea Acordului de Asociere cu UE și liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, de care au beneficiat deja 2 milioane de cetățeni ai țării noastre”, a scris Igor Dodon ulterior pe rețelele de socializare.

„Am mai subliniat că Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova și Uniunea Europeană acum 5 ani a fost supus mai multor critici. În context am subliniat importanța pentru Moldova a unui echilibru în politica externă, protejarea și promovarea interesului nostru național urmând a fi o prioritate absolută pentru instituțiile publice ale țării, indiferent de nivelul acestora.Mi-am exprimat încrederea că prin promovarea unei politici interne și externe pragmatice, Republica Moldova are toate șansele să devină în scurt timp acel pod de legătură între Vest și Est”, a mai spus președintele.

La final, Dodon spune că i-a felicitat pe cei prezenți cu Ziua Victoriei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram