/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Babuc numește falsuri informațiile celor de la PAS, despre lefurile miniștrilor: „Salariul meu nu e așa de mare cum se vorbește”

missing
09 mai 2019, ora 13:17

Monica Babuc, ministra în exercițiu a Educație, Culturii și Cercetării și deputată în Parlament, spune că salariul ei nu este atât de mare pe cât se vorbește și că informațiile prezentate de cei de la PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate ) sunt un fals. 

Salariul meu din păcate nu este așa de mare cum se vorbește fals în declarațiile Maiei Sandu și a altor mijloace de informare în masă, pretins echidistante. Se face o încurcătură cu veniturile pe care le am și salariul pe care-l primesc. Salariul meu de ministru, care conduce un minister în care s-au comasat trei ministere, plus Academia de Științe, este în medie de 21 de mii de lei pe lună”, a spus Monica Babuc.

Ministra în exercițiu spune că salariile au fost majorate în urma reformei prin care a trecut Guvernul: „Pentru că acești oameni fac falsuri, eu o să dezmint informațiile și toată lumea o să înțeleagă că, atunci când vorbim de o reformă a acestui domeniu, ne-am îngrijit ca majorările de salariu să atingă și angajații Ministerului și, după reforma Guvernului, când din contul reducerii personalului au fost mărite salariile angajaților din ministere, la fel au fost majorate și salariile pedagogilor (…). Salariul mediu pe care îl are un ministru astăzi, după reforma Guvernului, este în medie 20 – 21 de mii de lei”, a mai spus Babuc.

Zilele trecute, Maia Sandu, președinta PAS, le-a reproșat miniștrilor din Guvernul Filip că au ridicat în ultimul an salarii de cinci ori mai mari decât media pe economie. Ieri, pe pagina de Facebook a PAS-ului a fost postat un grafic realizat de aceștia, care arată creșterile salariale ale miniștrilor în perioada anilor 2016-2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram