Grădina „Ștefan cel Mare și Sfânt” din centrul Chișinăului a îmbrăcat astăzi culorile Europei. De Ziua Europei, reprezentanții diferitor state și-au deschis pavilioane în capitală și le prezintă vizitatorilor bucate tradiționale, pliante cu informații despre țara de origine, destinații turistice și bogăția culturii. Totodată, în „Orășelul European” și-au deschis standuri și diferite instituții și agenții ale Republicii Moldova.

Statul francez, de exemplu, i-a întâmpinat pe vizitatori cu dulciuri tradiționale, vin și reviste cu informații despre Franța. De asemenea, reprezentanții Franței au instalat și o boxă pentru a colecta donații care vor merge la copiii cu dizabilități.

Și la pavilionul Marii Britanii oamenii pot să afle multe informații despre acest stat, inclusiv despre destinațiile turistice, cultura, tradițiile și organizarea statală. Vizitatorii sunt întâmpinați de un mulajul unui militar englez unde pot să-și facă poze în „pielea” personajului. De asemenea, vizitatorilor li s-a pregătit o degustație de cașcavaluri engleze.

Reprezentanții statului turc au pregătit feluri de mâncare tradițională: kebab și bucate la grătar.

Reprezentanții Olandei organizează la pavilionul lor un masterclas de confecționare din hârtie colorată a lalelelor. Fiecare doritor poate să învețe cum să facă o floare din hârtie. De asemenea, la pavilionul Olandei este instalat un stand cu print de lalele pentru a face fotografii.

În cadrul evenimentului este organizat și un orășel al siguranței în trafic care are drept scop să le amintească oamenilor despre importanța respectării regulilor în calitate de pieton.

Ziua Europei se organizează în acest an pe 11 și 12 mai.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!