/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

A 10-a aniversare a PaE va fi marcată printr-o o serie de reuniuni de nivel înalt. Va participa și premierul Filip

12 mai 2019, ora 18:48

Prim-ministrul Pavel Filip pleacă mâine la Bruxelles, unde va participa la evenimentele consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic (PaE). Premierul va rosti un discurs în cadrul Conferinței de Nivel Înalt dedicată aniversării a zece ani de la lansarea PaE și va participa la cina festivă oferită de președintele Consiliului European, Donald Tusk, pentru cei șase șefi de stat sau de guvern ai țărilor din cadrul PaE. De asemenea, prim-ministrul va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu înalți oficiali europeni, șefi de stat și de guvern.

Cea de-a zecea aniversare a Parteneriatului Estic va fi marcată printr-o o serie de reuniuni de nivel înalt, cu participarea celor șase țări din cadrul Parteneriatului Estic, statelor membre ale UE și a altor părți interesate.

Astfel, pe 13 mai, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini, va prezida reuniunea anuală la nivel ministerial a Parteneriatului Estic cu cele 28 de state membre ale UE, cei șase parteneri din Est ai UE și reprezentanții instituțiilor europene. În cadrul reuniunii, vor fi evaluate progresele în implementarea celor „20 de livrabile pentru 2020”, aprobat la ultimul Summit al PaE din noiembrie 2017.

În seara zilei de 13 mai, președintele Consiliului European, Donald Tusk, va oferi o cină festivă pentru cei șase șefi de stat sau de guvern ai țărilor din cadrul Parteneriatului Estic.

În paralel, la BOZAR, Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles, va avea loc concertul aniversar “Creăm împreună – celebrarea a 10 ani ai PaE prin imagine și muzică”, cu participarea artiștilor din cele șase state ale PaE.

Pe 14 mai, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va găzdui o conferință de nivel înalt. La eveniment vor participa șefi de stat sau de guvern ai țărilor partenere, miniștri de externe ai statelor membre ale UE, reprezentanți ai societății civile, lideri ai comunității de afaceri, tineri și jurnaliști din 34 de țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram