/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Administrația de la Tiraspol nu va mai declara nule actele eliberate de autoritățile locale de la Varnița

13 mai 2019, ora 14:09

Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol nu vor mai declara nule actele eliberate de autoritățile locale din Varnița, anunță reprezentanții Guvernului Republicii Moldova într-un comunicat de presă. 

„Administrația de la Tiraspol renunță la pretinsele decrete instituite unilateral în data de 25 ianuarie 2019, care vizau autoritățile publice locale și locuitorii din satul Varnița, raionul Anenii Noi. Decizia a fost luată în urma efortului autorităților de la Chișinău și ai dialogului continuu atât cu mediatorii și observatorii din formatul de negocieri „5+2″ cât și cu reprezentanții administrației de la Tiraspol”, se menționează în comunicatul de la Guvern.

În luna ianuarie a acestui an, administrația din stânga Nistrului a decis să declare nule un set de acte eliberate de autoritatea publică locală din Varnița, astfel, obligând locuitorii să le perfecteze la reprezentanțele transnistrene. Autoritățile de la Chișinău au considerat aceste acțiuni drept o provocare.

Ulterior, potrivit reprezentanților Guvernului, premierul în exercițiu Pavel Filip a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să sesizeze opinia internațională și reprezentanții mediatorilor și observatorilor în procesul de reglementare transnistreană în formatul de negocieri „5+2″ și pentru a impune administrația de la Tiraspol să renunțe la aceste acțiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram