/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/SONDAJ/ Câtă încredere au oamenii în politicienii moldoveni. Sandu și Plahotniuc împart locul II, iar Năstase și Greceanîi, locul III

13 mai 2019, ora 13:51

Igor Dodon, Maia Sandu, Vlad Plahotniuc, Andrei Năstase, Zinaida Greceanîi și Ilan Șor sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea locuitorilor Republicii Moldova, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, realizat în luna mai 2019.

Astfel, potrivit sondajului, președintele Igor Dodon  se bucură  de încrederea a circa 26% dintre cetățenii țării, acesta situându-se pe prima poziție în clasament.

Pe poziția a doua s-ar afla Maia Sandu , președinta PAS, și Vlad Plahotniuc, președintele PDM, cu un rezultat de 6,8% și respectiv 6,6% de încredere din partea cetățenilor. Aceștia sunt urmați în clasament de Andrei Năstase, președintele PPDA, și Zinaida Greceanîi, președinta PSRM, în care au încredere 4,7 și respectiv, 4,6% dintre respondenți.

În același timp, președintele PP ȘOR, Ilan Șor, se bucură de încrederea a 4% dintre cetățenii Republicii Moldova, potrivit sondajului.

În același timp, la întrebarea „Care este personalitatea politică din Republica Moldova în care Dvs. aveți încredere mai mare decât în altele”, peste 60 la sută dintre respondenții deciși au oferit următoarele răspunsuri: 41,4% – Igor Dodon; 10,9% – Maia Sandu; 10,5% – Vlad Plahotniuc; 7,5% – Andrei Năstase; 7,3% – Zinaida Greceanîi și 6,4% – Ilan Șor.

Participanții la sondajul „Situația sociopolitică din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 în viziunea populației” au fost chestionați în perioada 1-10 mai 2019. Sondajul a fost făcut pe un eşantion de 1189 respondenţi, din 89 localităţi, exclusiv regiunea transnistreană și are o marjă de eroare de +/- 3 %.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram