/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/SONDAJ. VIDEO/ Câți oameni ar vrea o coaliție parlamentară PD + PSRM, ACUM + PSRM și ce procent din populație vrea alegeri anticipate

missing
13 mai 2019, ora 14:42

Mai mult de jumătate dintre locuitorii Republicii Moldova și-ar dori în viitor o coaliție dintre PD și PSRM (28,6%) sau și o coaliție dintre ACUM și PSRM (27%). Cel puțin așa arată datele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova în luna mai 2019. Potrivit aceluiași sondaj, o coaliție dintre PD și ACUM și-ar dori-o 7,3%.

15,4 % dintre persoanele care au fost chestionate în cadrul sondajului au spus că alegerile anticipate ar fi o soluție mai potrivită pentru depășirea crizei politice din țară, iar 5,9% sunt de părere că ar putea fi creat un guvern minoritar, fără coaliție.

Participanții la sondajul „Situația sociopolitică din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 în viziunea populației” au fost chestionați în perioada 1-10 mai 2019. Sondajul a fost făcut pe un eşantion de 1189 respondenţi, din 89 localităţi, exclusiv regiunea transnistreană și are o marjă de eroare de +/- 3 %.

Vezi și:

/SONDAJ/ Câtă încredere au oamenii în politicienii moldoveni. Sandu și Plahotniuc împart locul II, iar Năstase și Greceanîi, locul III

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram