/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Câte persoane au traversat frontiera în perioada Pascală și care au fost cele mai solicitate puncte de trecere

missing
14 mai 2019, ora 09:42

Peste un milion de persoane au traversat frontiera de stat în perioada Sărbătorilor Pasale, cu peste nouă la sută mai mult decât în perioada Pascală a anului trecut. În acest sens, cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei au fost: Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Sculeni, Otaci și Giurgiulești – Galați, iar cea mai tranzitivă zi a fost sâmbătă, 4 mai curent. În această zi, peste 73 de mii de persoane au traversat frontiera. 

Potrivit Poliției de Frontieră, un număr mai mare de treceri a fost consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova, peste 613 mii de traversări de persoane. Din totalul de traversări, 646 de mii treceri au fost înregistrate la cetățenii moldoveni.

Preponderent, în perioada nominalizată, frontiera de stat a fost mai des traversată de către persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 şi 39 de ani, peste 294 mii de traversări, fiind urmate de persoanele cu vârste între 40 şi 49 de ani, peste 254 de mii de traversări. La o diferență mică s-au apropiat tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, peste 216 mii de traversări.

În perioada Pascală, peste 280 de mii de automobile au traversat frontiera, fiind în creștere cu 5,17 la sută comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Potrivit polițiștilor, în perioada Sărbătorilor Pascale, aglomerări la frontiera de stat nu au fost înregistrate, iar timpul mediul de așteptare pentru un mijloc de transport, în cele mai solicitate puncte de trecere nu a depășit 12 minute în orele de vârf.

Conform datelor statistice, în perioada Sărbătorilor Pascale la frontiera de stat se observă o tendință de creștere a fluxului de persoane și mijloace de transport.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram