Dmitrii Ciubașenco spune că a luat decizia de a renunța la funcția de vicepreședinte al Partidului Nostru (PN) în urma rezultatelor proaste obținute de formațiune la alegerile parlamentare din luna februarie, pentru care se simte responsabil. Acesta a înaintat ieri cererea de eliberare din funcție către conducerea partidului și așteaptă să fie aprobată.

„Această demisie este legată de rezultatul alegerilor parlamentare din februarie, după cum știm, Partidul Nostru nu a trecut pragul electoral, eu nu am trecut în circumscripția uninominală. Peste două luni de la alegeri, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, care aproape trei ani se află în străinătate, pentru că are în Moldova dosare fabricate, a explicat cauzele eșecului astfel:

«Mulți s-au obișnuit să vadă PN ca partidul lui Usatîi. Am făcut tot posibilul să fac transfer de imagine către colegi. Am vrut ca alții să devină lideri naționali, dar, din păcate, nu a ieșit. Fiind la secția de votare de la Frankfurt, oamenii mi-au spus: «Domnule Usatîi, nu vă supărați, când veți fi acasă, vă votăm». Credeam vă vom trece pragul, dar în ziua alegerilor deja înțelegeam că nu. Omenii îmi spuneau că nu vreau să-i vadă pe ai mei, dar pe mine. Nu voi mai candida, dacă nu voi mai fi în țară»”, l-a citat Ciubașenco pe Usatîi, explicându-și decizia de a renunța la funcția de vicepreședinte.

Dmitrii Ciubașenco spune că este de acord cu opinia lui Renato Usatîi: „Atâta timp cât Renato Usatîi nu revine în Moldova, rating-urile PN nu vor crește, iar ceilalți membri ai echipei, din conducerea PN, în lipsa lui, într-adevăr, nu pot să-l înlocuiască. Am considerat că este și responsabilitatea mea, inclusiv pentru rezultatul alegerilor și din cauza aceasta m-am dat la o parte”, a declarat Dmitrii Ciubașenco pentru TV8.

Ciubașenco a reiterat că va rămâne deocamdată membru de rând al PN.

Dmitrii Ciubașenco a fost candidat al Partidului Nostru la alegerile prezidențiale din 2016, iar la alegerile parlamentare din acest an, a candidat din partea PN pe circumscripția nr. 28, Chișinău.

La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 Partidul Nostru a acumulat 2,95% din voturile alegătorilor pe circumscripția națională.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!