/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Dobândeau droguri din Franța și le distribuiau prin intermediul telefoanelor mobile. Doi bărbați din Orhei, condamnați

missing
14 mai 2019, ora 10:15

Doi membri activi ai unui grup criminal organizat au fost condamnați prin sentința Judecătoriei Orhei, sediul Central la opt și respectiv nouă ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de circulaţie ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari. 

„Conform materialelor cauzei, inculpații cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, originari din orașul Orhei, pe parcursul anilor 2017 și 2018, acționând prin participație sub forma grupului criminal organizat, distribuind preventiv rolurile fiecăruia pentru procurarea și distribuirea drogurilor, prin intermediul mai multor telefoane mobile participau nemijlocit la realizarea acțiunilor infracționale”, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale

În acest scop cei doi dobândeau din Franța și Republica Moldova, diferite cantități de droguri: substanțe psihotrope – buprenorfin, conținute în comprimate „Subutex” și „Suboxone” și alte substanțe aflate în circuit restrâns, a căror eliberare poate fi posibilă doar cu rețetă medicală, după care, prin intermediul telefoanelor mobile și al aplicațiilor electronice „Whatsapp”, „Viber”și „Telegram” negociau vânzarea acestora, cu prețuri majorate pentru o comprimată, persoanelor dependente de consumul de droguri, preponderent în municipiul Orhei.

În luna noiembrie 2018, după comercializarea de către inculpați a drogurilor în proporții deosebit de mari, care a avut loc sub controlul organelor de drept, făptuitori au fost reținuți.

Urmare a probatoriului administrat și cercetat în instanța de judecată, în pofida negării învinuirii aduse, vinovăția inculpaților a fost demonstrată pe deplin. Cei doi au fost privați de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita activități legate de administrarea și gestionarea substanțelor a căror circulației este limitată pe un termen de cinci ani, cu încasarea în mod solidar din contul inculpaților a cheltuielilor de judecată.

Sentința pronunțată este cu drept de atac în condițiile legii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram