/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Două cazuri de rujeolă, confirmate în luna mai la doi copii din Ocnița. Un caz, înregistrat în Chișinău

missing
14 mai 2019, ora 16:37

Două cazuri de rujeolă au fost confirmate în această lună la doi frați de etnie romă cu vârstele de 13 și respectiv opt ani, din orașul Otaci, raionul Ocnița. Potrivit specialiștilor, minorii nu ar fi fost vaccinați. Un alt caz de rujeolă a fost înregistrat în municipiul Chișinău la o persoană în vârstă de 28 de ani. Cazul se află în proces de investigare. 

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), de la începutul acestui an în total, au fost înregistrate 362 cazuri confirmate de rujeolă. O creștere a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în perioada 1 și 31 august 2018. În acest timp au fost înregistrate 234 cazuri confirmate de rujeolă.

În luna martie a acestui an, au fost înregistrate 14 cazuri de rujeolă, iar în luna aprilie două cazuri. În perioada ianuarie și aprilie 2019 au fost înregistrate 20 de cazuri de rujeolă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram