Yavuz Selim Demirag, un jurnalist critic la adresa președintelui Recep Tayyip Erdogan și a guvernării sale, a fost atacat în fața casei sale de un grup de cinci-sașe bărbați, care l-au bătut cu bâtele de baseball, notează g4media.ro.

Jurnalistul a fost atacat după ce vineri seara târziu apăruse la o emisiune de televiziune.

„În timpul dezbaterii televizate, Yavuz Selim Demirag a vorbit despre corupția masivă din Turcia”, a scris pe contul său de Facebook, fotoreporterul Associated Press Burhan Ozbilici, citat de g4media.ro.

Fotografii cu jurnalistul în spital au fost plasate pe o rețea socială de 0 colegă de-a sa, care i-a făcut o vizită. Din imagini se vede că bărbatul s-a ales cu mai multe răni în regiunea capului, fiind afectat și ochiul stâng.

Șeful Partidului Republican al Poporului, principalul partid de opoziție din Turcia, l-a vizitat pe jurnalist spital. Victima i-a povestit cum a încercată să își protejeze capul de atacatorii care ar fi avut scopul să-l ucidă.

Jurnalistul Yavuz Selim Demirag, în vârstă de 61 de ani, este cunoscut în Turcia, fiind angajatul unui ziar al opoziției, mai scrie g4media.ro.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!