La câteva săptămâni de la reținerea omului de afaceri Andrei Tranga, PCCOCS vine cu informații oficiale. Procurorii spun că cei cinci suspecți, printre care este și proprietarul rețelei de restaurante Andy’s Pizza, au fost reținuți în flagrant, în timp ce primeau 30 de mii de euro, bani care ar fi fost estorcați.

„În luna aprilie 2019, de către procurorii PCCOCS au fost inițiate investigațiile în cadrul a două cauze penale, urmărirea penală fiind pornită pe faptul traficului de influență, săvârșit în proporții deosebit de mari, precum și pe faptul șantajului, caracterizat prin transmiterea controlului asupra unei societăți comerciale și asupra activelor acesteia, acțiuni comise în interesul unui grup criminal organizat. În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, de către procurorii și ofițerii PCCOCS au fost administrate probe concludente cu privire la acțiunile infracționale menționate mai sus, comise de către membrii grupului criminal”, se menționează într-un comunicat de la PCCOCS.

Cei cinci suspecți au fost reținuți pe 25 aprilie 2019, precizează procurorii.

În timpul perchezițiilor, au fost depistați și ridicați bani care ar fi fost estorcați, mijloace electronice de comunicare, calculatoare, documente și acte care ar proba toate circumstanțele cauzelor penale, spun reprezentanții PCCOCS.

Foto: PCCOCS

Totodată, procurorii spun că în restaurantele administrate de Tranga nu au fost făcute percheziții.

„Menționăm că, investigațiile PCCOCS sunt efectuate conform standardelor procesuale, aferente infracțiunilor de trafic de influență și șantaj”, precizează procurorii.

Andrei Tranga a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Avocații au contestat mandatul de arestare preventivă, dar azi magistrații de la Curtea de Apel au respins recursul, astfel, Tranga va rămâne în arest preventiv cel puțin până la finele lunii mai.

Potrivit apărătorilor omului de afaceri, acesta pledează nevinovat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!