Război în Ucraina, ziua 214: Rușii fug și în Mongolia, atac la Odesa și proteste în Daghestan: Forțele de ordine au tras în aer

social

Au furat obiecte de cult în valoare de un milion de lei, dintr-o Mănăstire de la Drochia. Doi indivizi riscă ani grei de închisoare

15 mai 2019, ora 08:44
Distribuie:

Doi bărbați originari din Fălești și Orhei, care ar fi jefuit Mănăstirea din satul Nicoreni, raionul Drochia, riscă pedeapsă cu închisoare de până la 12 ani. Procurorii au finalizat urmărirea penală și u expediat dosarul în instanța de judecată. 

Crimele au fost comise la începutul lunii aprilie curent, la Mănăstirea ”Sfântul Proroc Ilie” din localitatea sus-menționată.

Potrivit procurorilor, unul dintre inculpaţi a intrat în Mănăstire printr-un geam, de unde a furat mai multe obiecte de cult. Peste trei zile, acesta a revenit la locul crimei, însă nu singur, ci împreună cu un amic, care chiar în acea zi fusese eliberat, înainte de termen, din detenţie.

„Prin metoda similară indivizii au pătruns în biserica mănăstirii, au forţat sistemul de fixare a sticlei de protecţie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar din tetrapod au furat mai multe bijuterii din aur şi argint donate de enoriaşi. Potrivit estimărilor, valoarea bunurilor sustrase se ridică la peste un milion de lei”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Indivizii au fost reţinuţi în aceeaşi zi, în autogara din Soroca. Poliția a găsit la ei bunurile furate, care au fost întoarse lăcașului de cult.

Bărbații suspectați de furt au câte 45 de ani şi au mai fost în conflict cu legea, fiind condamnaţi pentru o serie de furturi din biserici.

Din momentul reţinerii şi până în prezent, inculpaţii se află în arest. Fiind audiaţi de procurori, indivizii şi-au recunoscut integral vina, și au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Pentru cele săvârşite, inculpaţii riscă de la 7 până la 12 ani închisoare.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram